Επικίνδυνα πράγματα. Διαβάστε με δική σας ευθύνη.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ώρες ώρες...

Απορώ με μερικούς, πως είναι δυνατόν να είναι έτσι όπως είναι και να μήν κάνουν το παραμικρό για να αλλάξουν συμπεριφορές, πεποιθήσεις, νοοτροπία, ό,τι άλλο χρειάζεται σουλούπωμα και γενικότερα απο ανάποδα γαμώτα να γίνουν έστω πλάγια. Λίγο πλάγια, δεν ζήτησε κανείς στροφή 180 μοιρών, just one step at a time. Προσωπικά αυτό που με χαλάει και μπορεί να με φτάσει στα άκρα είναι η ανθρώπινη βλακεία, σε οποιαδήποτε μορφή της. Εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια εξέλιξης, κάποιοι έχουν παραμείνει στο στάδιο της αμοιβάδας. Και άντε, πες εγώ συγκρατούμαι η καημένη, αλλά όταν με προκαλούν πόσο να αντέξω? Ε? Πόσο? 

Το τελευταίο κρούσμα απύθμενης ηλιθιότητας, το οποίο ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και αυτό του διευθυντή, είναι ένας υπάλληλος στο χώρο της πρακτικής μου. Δύο λέξεις μου έρχονται στο μυαλό σαν περιγραφή του τύπου: "ελεεινός και ανεκδιήγητος". Δώστε μου δύο σειρές χρόνο για την περιγραφή του μαλάκα. Έχει σχετικά υπεύθυνο πόστο, δεν έχει θέση προϊσταμένου, παντρεμένος, τα 40 τα έχει πατημένα και δεν είναι εμφανίσιμος ή έστω γοητευτικός. Βέβαια το τελευταίο είναι μάλλον υποκειμενικό, γιατί το τι κάνει κούκου στον καθένα σχετικά με κάποιον άλλο είναι πολύ διαφορετικό απο άνθρωπο σε άνθρωπο. Όσο για την συμπεριφορά του τις περισσότερες φορές, είναι ελεεινή και χυδαία, χωρίς να του έχει δοθεί κάποιο δικαίωμα.

Το λοιπόν, στα παρακάτω. Πολλές φορές αναγκάζομαι να "συνεργάζομαι" μαζί του, για κάποια λεπτά (ευτυχώς, γιατί αν ήταν για παραπάνω θα με είχαν κάνει διάσημη οι εφημερίδες ως τώρα) και αυτός αντί να έχει το μυαλό του στη δουλειά, σκέφτεται πως θα μου χωθεί και πόσες χυδαιότητες θα ξεστομίσει και καλά μεταξύ σοβαρού κ αστείου. Έλεος δηλαδή, μου έμαθε και να εκφράζεται στην γραμμή μεταξύ σοβαρού κ αστείου ο ηλίθιος. Δεν έχει ίχνος χιούμορ και η ηλιθιότητα του σπάει τα ρεκόρ αρνητικού IQ. Να πω οτι έδωσα δικαιώματα, οπότε τώρα τα ακούω? Όχι, όχι. Δεν πίστευα ποτέ μου οτι θα συναντούσα άνθρωπο τον οποίο θα ειρωνευόμουν και θα προσέβαλα κατ'εξακολούθηση, και αυτός αντί να ενοχλείται έστω, αντιθέτως να χαίρεται κιόλας. Τον έχω κάνει ρόμπα floral&unbuttoned τόσες φορές, και αυτός εκεί, παίρνει ένα ηλίθιο ύφος λες και μόλις του κάνανε τα γούστα δύο δίμετρες γκομενάρες. Εκείνη την ώρα το μόνο που θέλω είναι να πάρω δύο στυλό κ να του τα καρφώσω στα μάτια. Είτε εναλλακτικά να μπήξω τις νυχάρες μου στο δέρμα του κ να τον γδάρω ζωντανό. Ο μόνος λόγος που δεν κάνω τίποτα απο τα προηγούμενα είναι γιατί θα πρέπει μετά να τον πληρώνω και για άνθρωπο τον πανύβλακα.

Απορώ και με μένα όμως. Πρέπει να αρχίσω να το ψάχνω μήπως έχω καμιά συγγένεια με το μητσοτακέικο, με τόση γκαντεμιά που με δέρνει ώρες ώρες. 

6 σχόλια:

  1. Κάνε μου μια χάρη και ρώτα τον αν ξέρει τον David Χ... και αν σου πει ναι πες του ότι το κάνει λάθος. Θα καταλάβει. Αν σου πει όχι, απλώς άλλαξε θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oooook! btw τι είναι αυτό που θα τον ρωτήσω?

      Διαγραφή
    2. O David X είναι ένα καμάκι πατημένος σαραντάρης με τα κιλά του Πάγκαλού και τις ελιές του Σημίτη, και ρίχνει για πλάκα του εικοσάρες. Η λογική του είναι ότι δεν τον νοιάζει τι σκέφτεσαι και πέρνει ότι του πεις για σημάδι ότι σου αρέσει... Αλλά προφανώς ο τύπος τα έχει πάρει όλα αυτά στραβά, εκ του αποτελέσματος.

      Διαγραφή
    3. loool.. το pua τον μάρανε τον ηλίθιο.. Θα τον ρωτήσω αύριο, να δώ τι θα μου πει.

      Διαγραφή
  2. Τον ρώτησες; Με έχει φάει η περιέργεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κ δεν έχει ιδέα γι' αυτό. Εκτός κ αν το έπαιξε κινέζος επίτηδες... :Ρ

      Διαγραφή